Сертификована општина са повољним пословним окружењем

По протоколу Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије Владе Републике Србије на Грчком војничком гробљу и код Споменика страдалим Пироћанцима у Првом светском рату, данас је одржана српско-грчка комеморативна свечаност "Сећање на савезнике из Првог светског рата".

На овај начин, традиционално, одаје се пошта грчким (358) и српским (7610) војницима страдалим у ратовима од 1912. до 1919.године. 

Свечаност је почела верским обредом на грчком војничком гробљу. Верски обред је обавио Епископ нишки, Његово Преосвештенство Г.Г. Арсеније. 

После верског обреда венце су положили представници Владе РС Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представници Министарства одбране, Пиротског округа, Града Пирота, Града Ниша, представници Полицијске управе Пирота, Амбасаде Грчке и Кипра, удружења грађана и појединци.

Након тога, одржан верски обред код Споменика палим Пироћанцима.

Присутне делегације положиле су венце и на овом спомен обележју.

По завршетку церемоније, присутнима су се обратили Владан Васић, градоначелник Пирота, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Миодраг Капор и Екатарини Рапти, отправница послова у амбасади Грчке, који су још једном у својим излагањем нагласили да никада не треба заборавити жртве наших братских народа, у циљу заједничке светлије будућности. 

По плану и програму yа све присутне уприличен је и кратки уметнички програм.    

Извор: Плусонлине

Joomla templates by Joomlashine