Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На јулској седници Скупштине града Пирота, донешена је Одлука о измени и допуни одлуке о јавним паркиралиштима, у оквиру које су осам градских паркиралишта, поред стамбених зграда уведена у систем наплате паркирања. 

То су паркиралишта код солитера, код зграда у насељу Чешаљ, улицама Саве Ковачевића, Бранка Радичевића и Предрага Бошковића. 

На основу ове одлуке, станари могу да од паркинг сервиса добију станарску карту која важи за целодневно паркирање возила, док ће у преподневним сатима од 7 до 14 сати, паркинзи бити отворени за све друге, који ће по цени која вежи за еxтра зону, моћи да паркирају своја возила, највише 120 минута. 

Како је рекао Бојан Пешић, начелник одељења за урбанизам градске управе Пирот, за сада све функционише без већих проблема, а циљ је да у преподневним сатима, у самом центру града, буде већи број слободних паркинг места и мање гужве. 

Пешићу смо поставили и питање нашег читаоца, које је пре пар дана стигло у нашу редакцију, а односи се на наплату паркинга у улици 7.јули. 

Потсећамо, тамо се тренутно уређује паркинг простор, а како је Пешић рекао, за сада, на паркингу иза зграда у овој улици, није донешена одлука којом би се тамо паркинг наплаћивао.   

Извор: Плусонлине

Joomla templates by Joomlashine