Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Појачана маркетиншка активност Слободне зоне Пирот последњих година, без сумње, дала је и даје позитивне резултете. Захваљујући погодностима које пружа све више привредника се одлучује да свој посао реализује преко Слободне зоне. Један од циљева је привлачење страних инвеститора.

Тим поводом  сутра ће у Софији, у Бугарској, бити одржана још једна презентација потенцијала Слободне зоне Пирот. Директор Слободне зоне, Драган Костић, каже да већ постоји елаборат који је урадила Регионална развојна агенција Ниш у склопу пројекта  са Северно  Америчко-Бугарском привредном комором који промовише потенцијале Слободне зоне. Костић сматра да је састанак посебно важан јер ће се о пиротској Слободној зони и повољностима које пружа инвеститорима  чути и у економски развијенијим  подручјима.

“Ми у следећем периоду имамо три веома важна састанка. Први је већ сутра у главном граду Бугарске, у Софији, на којем ћемо представити своје потенцијале и могућности које пружамо потенцијалним инвеститорима. После тога, почетком јуна, у склопу билатералне сарадње Србије и Бугарске одржаће се друго редовног заседање заједничке српско – бугарске међувладине комисије за економску сарадњу. Делегацију ће предводити министар економије Републике Бугарске, Божидар Лукарски. Убрзо после тога, 18. и 19. јуна у највећем хотелу у Софију биће организован Екномски форум Софија 2015. То је највећи Форум који се одржава у Бугарској уопште, и ми ћемо ту такодје имати презентацију својих потенцијала. То је у ствари оно што ми радимо у складу за нашим планираним пропагандним активностима”-каже Костић.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine