Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас се завршавају радови на вероватно најтежем и најризичнијем градилишту – санацији три велика клизишта ка Топлом Долу, због којих овај пут није био безбедан за саобраћај. Радове је данас обишао градоначелник Владан Васић који је изразио задовољство квалитетом радова и додао да у перспективи треба да се размишља о изградњи моста преко Топлодолске реке и да главни пут ка Топлом Долу буде преко Завојског језера, а да овај пут буде алтернативно решење.

-Срећан сам и задовољан радовима, санирана су клизишта, изграђени потпорни зидови и данас се завршава асфалтирање. Око 100 метара потпорних зидова је урађено, 400 кубика бетона, 21 тона арматуре је уграђено и сада се поставља завршни слој асфалта. Укупно смо, уз помоћ Министарства за заштиту животне средине, овде уложили 30 милиона динара. Ако вам кажем да Пирот има преко 300 километара локалних путева под ингеренцијом Града, онда може да се створи слика колико новца је потребно да се до сваке куће и сваког села на Старој планини стигне. Наш циљ је управо то – да стигнемо асфалтом до сваке куће и мислим да смо близу тог циља-казао је Васић.

Изузетно захтевне радове врло успешно је обавило предузеће “Пикси” из Пирота.

Директор ЈП за планирање и изградњу Града Славиша Свиларов казао је да ће саобраћај убудуће на овим деоницама бити безбедан.

-Што се тиче других инвестиција, привршавају се радови у Улици Цара Душана, у питању је изградња тротоара, а у пуном јеку су радови у Јеврејској улици а до краја недеље треба да буду готови радови и у Добродолској улици. Ради се и у селу Рудиње, пут кроз само село-каже Свиларов.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine