Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Изградња гасовода, тачније гасне интерконекције између Србије и Бугарске, од огромног је значаја за Пирот, посебно за становништво и привреду јер је управо гасовод услов за даље јачање локалне економије-казао је градоначелник Пирота мр Владан Васић на свечаности поводом почетка изградње главне мерне регулационе станице која ће омогућити испоруку гаса Пироту.

-Желим да изразим огромно задовољство што на територији Пирота почиње изградња главне мерне регулационе станице за гасовод Софија-Димитровград-Пирот-Ниш. То је веома важно за све нас, за ЕУ која финансира, Србију која суфинансира и наравно за Пирот. Ми смо индустријски доста развијен град, сада имамо Коридор 10 а имаћемо и оно што нам је деценијама недостајало, а то је гасовод. Пре свега због наше индустрије јер смо ми седиште Мишелина. а фабрика у Пироту је једна од свега неколико у Европи која користи угаљ јер је гас недоступан. Један од услова за проширење фабрике је била изградња гасовода. Наравно, ту је и топлана и домаћинства. Када се кренуло, завршиће се и надамо се да ћемо ускоро присуствовати отварању ове главне регулационе станице и да гас кроз Пирот потече ка Европи-поручио је Васић.

Начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић истакла је значај изградње гасовода за Пирот, не само са аспекта економије, већ и са еколошког гледишта јер ће се тиме смањити емисија штетних гасова.  

Извор: Пиротске вести

 

Joomla templates by Joomlashine