Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић изјавио је за ТВ Пирот да ускоро почињу радови и на кружном току код Калеа, а изградња Музеја ћилима, који је такође у плану, могла би да се деси на новој локацији, на простору између канала и старог пута за Гњилан, преко пута тврђаве Кале и чесме Шопка, казао је Васић. Реч је о локацији која је изузетно погодна, пре свега због близине тврђаве, али и због чињенице да има много места за паркинг простор. 

Градска управа Пирот има огроман број готових пројеката, који се полако реализују, а један од њих је изградња нове аутобуске станице која би према плану требало да буде на локацији некадашњег бувљака, односно бувље пијаце. Како је казао градоначелник Васић, Градска управа увелико ради на томе да се поменута локација пребаци у власништво Града Пирота, уместо Путева Србије, који су тренутно власници. Преговара се са Дирекцијом за имовину, урађена је неопходна пројектна документација па ће Пирот у наредном периоду добити и нову аутобуску станицу на локацији која је изузетно погодна за то.

Васић је истакао и да Градска управа Пирот није одустала ни од пројеката реконструкције зграде Гимназије и изградње фискултурне сале у дворишту ШОСО Младост. Ови, и велики број сличних пројеката су привремено стопирани у време ковида, како би се све расположиве финансије преусмериле на изградњу ковид болница и борбу против ковид пандемије, али се очекује, с обзиром да је ситуација са ковидом сада неупоредиво боља, да се створи могућност за наставак реализације поменутих пројеката.  

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine