Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На 82. по реду Сајму пољопривреде у Новом Саду представили су се бројни привредници и предузетници из Пирота, као и општина Пирот, а ове године велики број признања добили су управо излагачи из Пирота, и то за пеглану кобасицу и друге специјалитете из нашег краја.


У четвртак 14.05.2015 Сајам су посетили пољопривредници из Пирота. Педесетак пољопривредника из Пирота посетило је овај сајам како би се упознало са бројним новитетима из области пољопривредне и сточарске производње.
Њихову посету омогућила је општина Пирот, а Сајам су посетили и представници општине Пирот Милан Цветковић и Милан Петровић, заменик председника СО Пирот.
Сајам је ове године имао преко 1600 излагача из свих области пољоипривреде.
Своје штандове на Сајму имао је и Тигар АД, Удружење предузетника, општина Пирот, Регионална привредна комора Ниш, а посебно интересовање посетилаца било је на штандовима произвођача пегланих кобасица, козјег сира, меда, али и пиротског ћилима и других пиротских брендова.
Ове године произвођачи пиротске пеглане кобасице, козјег сира и пиротског меда добили на сајму 4 златне и 2 сребрне медаље за квалитет производа. (Кафана Боем-пеглана; Пека Мрњак-Предраг Станковић-пеглана; Кафана Тројка-пеглана; Борјана доо-козји сир; произвођач меда “Пејчић” из Крупца).
Свој штанд је имала и пиротска компанија која производи минерално ђубриво “Протект форте”, које представља једну од најбољих технолошких иновација у Србији за 2014. годину. Штанд “Протецт Форте”-а је посетио и шеф кабинета министра пољопривреде  Андреј Бојић са сарадницима и у разговору са Миланом Петровићем,  замеником председика СО Пирот константовао да Пирот има изузетне потенцијале за развој у области пољопривреде као и у производњи здраве хране што доказују и бројне награде Пироћанцима из области пољопривреде и производње хране.
На сајму се такође представио и узгајивач коња из Барје Чифлика, Бата Андрејевић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine