Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Велики радови на свеобухватном реновирању Дома Војске у Пироту, који се налази у најужем центру града, почеће ускоро. Овај објекат је од 2014. године у власништву града Пирота и још тада иницирана је идеја о његовом реновирању. Уз помоћ Министарства културе урађена је пројектна документација која подразумева санацију крова, подрума, фасаде, електроенергетску санацију и надоградњу како би се обезбедио додатни простор.

Према речима заменика градоначелника Пирота, Милоша Цолића, укупна вредност радова је 378 милиона динара, а рок за завршетак је 540 календарских дана. Конзорцијум, који чине четири компаније, извођач је радова и практично уведен је у посао, а станари Дома Војске ужурбано се исељавају.

“Чекамо да се Библиотека исели и привремено ће бити, највероватније, на Затвореном базену. Сељење Библиотеке је при самом крају, књиге су спаковане, а при селидби помаже ЈП “Регионална депонија”, на чему смо веома захвални. Депо Позоришта, део Дома културе и Галерије иде у градски магацин некадашњег Ангропромета. Средства су обезбеђена из кредита Банке Савета Европе који је узела Влада Републике Србије и уложила га у пиротски објекат, што значи да је овај објекат један од приоритета државе”- изјавио је Цолић.   

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine