Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Средњовековна тврђава Момчилов град, несумњиво, бисер туристичке понуде нашег града полако добија садржаје који је чине још атрактивнијом за велики број посетилаца. Завршена је прва фаза опремања овог здања, а у плану је да се уради још једна фаза чиме би овај објекат постао туристички потпуно заокружена целина.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је да је тврђава прави бисер Пирота. 

-Она је један од симбола нашег града. Захваљујући пројекту финансираном од стране ЕУ завршили смо грађевинске радове, сада додајемо садржај. Оно што је сада урађено се не види много јер је реч о телекомуникационој инфраструктури, електро инфраструктури, намештај, расвета, а тек у фази која следи ћемо још више подићи квалитет тврђаве када је о садржају реч. Тада ћемо имати мониторе, мултимедију, Сувенирницу, бројне едукативне садржаје и то ће мамити људе да се изнова врате у тврђаву. Да виде како се живело у средњем веку, како се тврђава мењала и то ће сигурно унапредити нашу туристичку понуду-казао је градоначелник Пирота. Он је додао да ће током наредне фазе опремања, тврђава бити све време отворена за посетиоце, што у фази која је  управо завршена није био случај из безбедносних разлога пре свега.

-Разведени су телекомуникациони водови, доведено је грејање у Сувенирници, уграђена вентилација у Сувенирници, постављене заставе на улазу, уређена је и опремљена Сувенирница и Источна кула, урадили осветљење, поставили намештај, паное. Вредност целе инвестиције је 8.4 милиона динара са ПДВ-ом, од Министарства смо добили пет милиона, остало су средства Града Пирота, казао је градски већник Бојан Ранђеловић, који је руководио овим пројектом.

Васић: Уређује се и паркинг простор

Градоначелник Васић је додао и да се у непосредној близини тврђаве, са друге стране канала,  уредити и паркинг простор за велики број аутомобила чиме ће се омогућити лакши приступ посетиоцима тврђави.  

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine