Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У суботу 9. маја у Љубовији је одржан ВИИИ по реду Гастро фестивал у организацији Туристичке организације општине Љубовија, а позив за учешће на овој манифестацији имале су жене из удружења “Темштанка” из Темске, које су овом приликом својим специјалитетима одушевиле све посетиоце и жири и потпуно заслужено освојиле златну медаљу и прво место у категорији – Етно трпеза.Око седам стотина учесника распоређених у шездесет екипа надметало се у припреми риблје чорбе, етно трпезе, модерне кухиње, пекарству, посластичарству, карвингу – артистици (резбарење на воћу и поврћу) и сецкању црног лука – најбржи кувар Гастро феста.

У категорији етно трпезе прво место освојило је удружење жена “Темштанке” из Пирота, друго место удружење жена “Верићанке” из Верића, код Бања Луке и треће место домаћинство Савић из Арилја.

– Прво смо биле одушевљене позивом, а шта тек рећи за освојено прво место и златну медаљу. Ми смо били једини такмичари са југа Србије и привукли смо доста велику пажњу. Већ су нам најављени неки позиви за учешће на фестивалима у Војводини. Овог викенда смо учествовале на манифестацији “Молитва под Миџором” где смо добиле захвалницу за најлепши штанд, али и спремале гозбу за освећење цркве у Јовановцу. Нас девет активних жена успевамо све да завршимо, јер постоји жеља да радимо и да се доказујемо. – кажу вредне домаћице из удружења жена “Темштанка”.

Учешће су узели такмичари из читаве Србије и Републике Српске, а ове године први пут је представлјена и национална кухиња Индонезије. Такмичари и посетиоци су уживали у богатом културном програму, а учесници су се надметали на Гастро олимпијади у надвлачењу конопца, бацању камена с рамена, трчању у џаку, обарању руке и скоку у далј.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine