Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио Пирот и Белу Паланку, где је истакао да је Град Пирот већ дуго пример осталим градовима у Србији како се улаже у спортску инфраструктуру и стварају услове за младе и спортисте.

Министар Удовичић најпре је у Пироту у ОШ “Свети Сава” донирао спортску опрему и реквизите, затим је са градоначелником Васићем обишао Стартап центар као и градилиште терена са вештачком травом.

-Град Пирот је показао да је одличан пример за друге локалне средине како се кроз синергију између локалних самоуправа, доносиоца одлука на републичком нивоу, невладиног сектора, стварају бољи услови за младе и спортисте. ОШ “Свети Сава” донирали смо два гола, две табле са обручима, мрежу за одбојку и 40 лопти. У претходне три године четвртину школа у Србији смо опремили новим реквизитима и спортском опремом-поручио је Удовичић.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић захвалио се министру Удовичићу на посети и подсетио да је управо министар Удовичић свечано отворио Затворени базен у Пироту, поред кога се сада увелико гради велики отворени базен а Град Пирот је откупио и хотел Стадион па се увелико остварује намера локалне самоуправе да Пирот постане велики спортско-туристичко-рекреативни центар не само Југоисточне Србије, већ и шире.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine