Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Представници немачке организације Хелп данас су у сали СО Пирот, поделили сертификате полазницима стручних обука и најавили презентацију за кооперативе које могу да конкуришу за опрему у вредности од 15.000,00 евра.

Укупно 44 незапослена лица добила су сертификате о похађању стручних обука које су организоване у сарадњи са НСЗ Филијалом у Пироту, а у оквиру пројекта који Хелп реализује са општином Пирот.

Стручне обуке и презентација су део активности у оквиру пројекта „Смањење сиромаштва и унапређење могућности запошљавања маргинализованих и угрожених група становништва у Србији“. На самом почетку, присутне је поздравила Станислава Кулиџан, ПР Невладине организације ХЕЛП.

Владан Васић, председник Општине, захвалио се на сарадњи ХЕЛП-у и НСЗ, Филијали у Пироту, као и присутнима који су похађали обуке. Председник је изразио наду да ће похађаоци обука добијањем ових сертификата лакше доћи до запослења.

Маша Бубањ, из Немачке организације ХЕЛП, честитала је присутнима на успешно завршеним обукама и истакла да се ове године навршава 15 година успешне немачко – српске сарадње.

Јелена Костић, директорка НСЗ, Филијале у Пироту, навела је да је циљ ових обука подизање знања и компетенција за рад у одређеним областима, а све обуке су складу са актуелним потребама на тржишту рада.

Наташа Богдановић која је похађала обуку из енглеског језика и Снежана Димитријевић која је похађала обуку за козметичара, истакле су позитивна искуства која су стекле кроз поменуте обуке и изразиле наду да ће им ово допринети у проналажењу запослења.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine