Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град Пирот у свом Плану капиталних инвестиција има неколико пројекта чија би реализација значајно унапредила културни живот и развој туризма. Заменик градоначелника Пирота, Милош Цолић, каже да ће Управа града уложити максималне напоре како би у свом мандату зацртане циљеве остварила. У плану је изградња сајамског простора у згради некадашње Затворене пијаце вредности око 46 милиона динара, Мале сцене у дворишту Архива, реновирање свечане сале Дома Војске, вредности 56 милиона динара, која није обухваћена пројектом санације Дома Војске, читаонице Народне библиотеке и слично.

“Наш највећи споменик културе, Момчилов град, већ од понедељка може да крене да ради са уређеним кулама, и ту настављамо пројекте са Министарством туризма. Дакле, заиста се трудимо да диверзификујемо и донаторе и пројекте. Овде су у фокусу Министарство културе, Министарство туризма, Јавни позив ЕУ ПРО, ЕУ ПРО Плус, очекујемо и прекограничну сарадњу за Музеј ћилимарства, односно кућу Бела мачка, и то би требало да, када се све сложи, донесе једну нову вредност у култури. Да Пирот заиста буде капија Истока и Запада, не само у путној инфраструктури већ и у култури, да свима представимо шта је наше културно наслеђе” – изјавио је Цолић.

Он је још додао да град Пирот стално подржава израду ћилима, сира и качкаваља. Сајам ћилимарства треба да се организује ове године на Калеу. С обзиром да је Стара планина постала Национални парк, да се покуша да се овде у Пироту, главном граду на Старој планини, омогуће многе културне и туристичке понуде онима који долазе, а да се притом очува национални и пиротски идентитет.  

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine