Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На панел дискусији "Стратешки правци јачања локалне самоуправе у Републици Србији", која је одржана у оквиру 49. Генералне скупштине Сталне конференције градова и општина, учествовао је градоначелник Пирота мр Владан Васић. Све градове и општине у Србији на панелу је представљао градоначелник Васић, што је велико признање за Пирот.

Испред Министарства државне управе и локалне самоуправе представник је био Саша Могић, испред Делегације Европске уније Никола Бертолини, шеф Одељења за сарадњу, а испред Сталне конференције градова и општина је наступио генерални секретар Ђорђе Станичић.

На овој панел дискусији градоначелник Васић је изнео идеје о унапређењу рада локалних самоуправа у Србији, али је говорио и о највећим изазовима које имају локалне самоуправе. Говорио је о квалитету кадрова у ЈЛС, о стратегијама и плановима развоја, о зарадама запослених у локалној самоуправи, о буџетима, капиталним пројектима и свему ономе што чини живот једне квалитетне локалне самоуправе. Изнео је и примере добре праксе из Пирота који су и Пирот издвојили из реда просечних локалних самоуправа.  

Извор: Плусонлине

 

Joomla templates by Joomlashine