Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота, Владан Васић, са својим сарадницима обишао је асфалтирање паркинг простора у Улици Бранка Радичевића које би данас требало да буде завршено. На овом простору град ће добити још 75 паркинг места, а цела површина, на којој се већ налази нова јавна расвета, биће оплемењена зеленилом и клупама за одмор. Градоначелник Васић каже да је вишеструко задовољан због тога што су радови на овом градилишту у завршној фази, с обзиром да је и то било једно од датих обећања грађанима које сада испуњава. Вредност радова је око 15 милиона динара пез ПДВ-а.

“Пре избора смо рекли да ћемо уредити овај простор, а ако се присетимо како је ово изгледало, то је било једно ругло. Ово јесте градско земљиште, а имали смо доста проблема са станарима, имали смо неке судске спорове. Због тога смо и каснили са радовима, јер смо чекали судске одлуке. Све одлуке суда, и на вишим и нижим инстанцама, су у корист града Пирота. Користимо повољно време да овај посао завршимо. Урадиће се и партерни део поред зграда, биће ту и зеленила, ограда према ОШ “Вук Караџић” се ради у радионицама и биће постављена касније. Имали смо једно ругло у центру града, а сада имамо квалитетан простор за паркирање, највише због станара ових зграда”- рекао је Васић.

О начину коришћења паркинга одлука ће бити донета накнадно. У поподневним часовима највише би требало да је у функцији станара зграда, али реч је о градском земљишту које се приводи одговарајућој намени.

Васић је подсетио да је урађен нови паркинг овог лета у Улици Саве Ковачевића, урадиће се код Солитера где ће се извадити стара цистерна за мазут, решава се питање паркинга преко пута Бензинске пумпе Лукоил, где се тренутно изводе археолошки радови, тако да се перманентно решава, поред осталог, и питање паркинг простора у граду.   

Извор: Пиротске вести

 

Joomla templates by Joomlashine