Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота, Владан Васић, данас је са својим сарадницима обишао обновљен део трга у центу града. Он је изразио задовољство брзином и квалитетом изведених радова на површини од око четири и по хиљаде метара квадратних. Поред нових бехатон плоча урађена је нова кишна канализација, модерна расвета, очекује се постављање новог мобилијара, озелењавање предвиђених површина, а поједини детаљи, попут жардињера поред Дома Војске, ће се касније уређивати. Том приликом Васић је апеловао на све грађане да имају обзира према ономе што је урађено, доставна возила убудуће неће моћи да саобраћају тргом, а са власницима околних угоститељских објеката постигнут је договор да летње баште, од пролећа, буду једнобразно уређене према урбанистичком плану.

У реконструкцију трга уложено је око 40 милиона динара. Васић сматра да је за град важно да има лепо уређен трг и најужи центар. Уосталом, био је у јако лошем стању и његова обнова била је неминовна.

“Надам се да ћемо током 2022. године урадити и Дом Војске и на тај начин добити центар града међу лепшим у Србији. Пирот има јединствен центар града, међу лепшим у Србији, имамо два велика трга и трг између њих са угоститељским радњама, трговинама и лепо је изаћи у центар града, хајде да нам свима буде лепо. Од садржаја ће бити додат неки мали мобилијар, видећемо да са мало зеленила оплеменимо простор. Оно што смо хтели да урадимо у року, пре зиме или неког снега, јесте да урадимо подну облогу и да људи могу несметано да функционишу. Сад, ове детаље око зеленила, цвећа, радићемо са Комуналцем и сигурно је да ћемо оплемењивати овај простор да буде што је могуће лепши. Овде се више неће возити аутомобили. На три кључне локације, код банке, Поште и Хотела ћемо поставити потапајуће стубове које ће моћи да користе, евентуално, возила Хитне помоћи и Ватрогасне службе”- рекао је Васић.

Васић је додао да ће се на адекватан начин изаћи у сусрет људима који имају потребу да достављају робу до својих објеката, а у делу улице код Дунав осигурања ће највероватније бити измењен режим саобраћаја. Што се тиче реконструкције Дома Војске његова реализације је извесна, али рокови не зависе од локалне самоуправе. Министарство културе очекује потврду од Министарства финансија да би могло да распише јавну набавку. Што се тиче града, већ два пута су ажуриране цене грађевинских материјала како би јавна набавка успела. Дом Војске ће се комплетно реконструисати са надоградњом, једино ће по посебном пројекту бити обновљења велика сала.

Извођач радова на Тргу била је фирма “Транскоп” из Параћина, која је уједно и произвођач бехатон плоча.  

Извор: Пиротске вести

 

Joomla templates by Joomlashine