Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Поводом санације пута кроз насеље Прчевац у Пироту данас су се у Управи града састали градоначелник Пирота, Владан Васић, са својим сарадницима и представници ЈП “Путеви Србије”, “Коридора Србије”, пројектаната и извођача радова. Конкретно, састанак је одржан због примедби грађана да је на неким деловима пута дошло до сужења коловоза. Локална самоуправа је одмах предузела одговарајуће кораке како би се изнашла могућност враћања коловоза у претходно стање, или чак да се прошири, ако је то могуће. Дужина деонице о којој је реч је око 600 метара, од скретања за Градашницу до “лакат кривине” према Планинарском дому. Градоначелник Пирота, Владан Васић, каже да је одлучено да се у првих 250 метара пут прошири на 5,5 м, да се не смањује ширина у наредних 250 метара у односу на претходно стање, и да у наредних 200 метара буде проширен, колико то услови дозвољавају, до ширине од 5, 5 метара.

Градоначелник Васић је, најпре, захвалио “Коридорима” на веома доброј сарадњи, с обзиром да је велики део регионалних путних праваца реконструисан на територији града Пирота. Када је реч о делу пута који пролази кроз насеље Прчевац просечна ширини пута је била 5,5 метара , да би се у неком делу сужавала на 5,2 и кратала до 6 метара. Пројектант је због геометрије пута одлучио да цела траса буде широка 5,2 метра и због тога су грађани реаговали, јер је делимично сужен коловоз, а проширен тротоар. На данашњем састанку изнађено је решење које би требало да задовољи интересе грађана и локалне самоуправе, али ће извођачу радова отежати послове. Васић каже да је деоница доста проблематична и сматра да су садашња решења максимум што се могло учинити. Он је нагласио да неће бити сужења коловоза, у деловима пута где је дошло до сужења да ће се вратити на претходну ширину, а где је практично могуће коловоз ће бити проширен.

Душан Мијук, шеф Пројекта “Исток” Коридора Србије, каже да је пројектант изнашао оптимална решења да се грађанима изађе у сусрет и прошири коловоз у оквиру законских норми и оног што дозвољавају пројектни елементи. До договора је дошло заједничким радом, тротоари у насељу остају и испоштоваће се минимална ширина од 1,2 метра.

До краја ове године сви планирани радови на деоници пута кроз Прчевац треба да буду завршени.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine