Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На иницијативу локалне самоуправе у згради Владе РС одржан је састанак у вези са проблемима из области инфраструктуре, грађевине и саобраћаја на територији општине Пирот.

Представници наше општине, Милан Поповић, председник СО и Александар Ћирић члан Општинског Већа, изнели су у директном сусрету са највишим представницима Министарства инфраструктуре, грађевине и саобрацаја, Министарства рада и Министарства локалне самоуправе, вишегодишње инфраструктурне проблеме на територији наше општине а који су у ингеренцији Републике Србије.

Кључне теме разговора били су радови на рехабилитацији регионалних путних праваца: Магистрални међународни пут Ниш - Софија Е80; Садиков бунар - Понор - Бела Паланка;  Пирот - Садиков бунар – Бабушница;  Књажевац - Пирот - В. Ржана – Димитровград, измештање дела старе депоније на Коридору 10, изградње Логистичког центра, као и  помоћ министарства код побољшања стања атарских путева у селима пиротске општине.

Обе стране сагласне су да се постојећи проблеми у интересу становника општине морају решавати, али и да је немогуће све проблеме решити у једној години, пре свега због недостатка финансија, јер се ради о великим пројектима.

- Задовољни смо пре свега организацијом састанка од стране Министарства инфраструктуре, грађевине и саобраћаја, јер први пут смо имали прилику да изнесемо све проблеме наших суграђана у директном контакту са највишим представницима надлежних министарстава. Свесни смо стања у коме се налазе наше државне финансије, и да је немогуће све проблеме решити одједном, али битно је почети са решавањем истих уз обострану ангажованост. Извукли смо закључке и дефинисали даље кораке. Драго ми је да и локална самоуправа и Влада РС имају исти циљ и да ће заједницким снагама решавати све проблеме како би се грађанима омогућили што бољи услови за живот - изјавио је након састанка у Влади Александар Ћириц, члан Општинског Већа.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine