Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Републички геодетски завод и Шведска управа за картографију реализовали су заједнички пројекат “Унапређење пословне климе у Србији”, који финансира Међународна развојна агенција Краљевине Шведске (СИДА).

У складу са Одлуком о избору пилот јединица локалних самоуправа за учешће у остваривању циљева пројекта “Унапређење пословне климе у Србији”, град Пирот је учествовао у наведеном пројекту као пилот јединица локалне самоуправе.

Циљ пројекта је пружање подршке Републичком геодетском заводу при успостављању Националног регистра инвестиционих мапа који ће бити доступан свим грађанима и потенцијалним домаћим и страним инвеститорима, а који ће садржати локације за инвестиције у локалним самоуправама.

Данас је у Великој сали Града Пирота одржан састанак шведског менаџера Матхиаса Рантанена са имплементационим тимом.

Пројектни менаџер Матхиас Рантанен је у изјави за медије истакао добру сарадњу са Градом Пиротом и додао да очекује да пројекат подигну на виши ниво, што ће бити значајно за Пирот јер може да привуче више инвеститора.

Марија Ђошић, шеф Канцеларије за локални економски развој, подсетила је да је Пирот један од првих градова носилац сертификата града са повољним пословним окружењем, због чега су се, поред осталог, и пријавили за овај пројекат јер, како каже, сматрају да је веома битно побољшање пословне климе.

Према њеним речима, пројекат је битан јер је Пироту пружио логистичку подршку како би технички олакшали приступ потенцијалним инвеститорима. Са тим у вези формиран је сајт где једним кликом инвеститори могу да виде све што им је потребно.

На овом састанку одржана је презентација поменутог сајта који потенцијалним инвеститорима пружа могућност брзог и једноставног приступа свим важним информацијама.

Марија Ђошић је додала да планирају наставак сарадње са Међународном развојном агенцијом Краљевине Шведске и Републичким геодетским заводом, као и да је Пирот један од 10 градова који су аплицирали за учешће у овом пројекту.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine