Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Поводом несреће која се догодила 23. априла у компанији “Tigar Tyres” услед које су преминули радници Драган Соколовић, Дејан Младеновић, Миодраг Панић, председник Општине и Општинско веће донеи су Одлуку да 7. 5. 2015. године, прогласи за Дан жалости на територији Општине Пирот. Дан жалости отпочиње у 00:00 а завршава се у 24:00 сата. На донешену Одлуку примењује се Закон о обележавању Дана жалости на територији Републике Србије.

Кабинет председника Општине Пирот

 

Драган Соколовић (1972) , преминуо на Универзитетској клиници у Бохуму у недељу 26.априла  у 03.00 х,биће сахрањен у четвртак, 7.маја у 15 часова на гробљу у Тија Бари.

Начин обележавања Дана жалости – регулисан је Законом (чл. 4. до 10.), и то:

 - Спуштање заставе на пола копља

Органи и организације, као и друга правна лица која истичу заставу – дужна су да у време дана жалости – заставу Републике Србије спусте на половину јарбола, односно копља, уз одговарајуће осветљење ноћу.

 - Одавање поште минутом ћутања

Сваки послодавац дужан је да на дан жалости – омогући запосленима да у исто време, минутом ћутања, одају пошту настрадалим људима у несрећи због које је дан жалости проглашен.

  - Медијско информисање и сећање

Радиодифузне организације за информисање јавности на територији Републике Србије – дужне су да у својим програмима, укључујући и емисије намењене иностранству, на дан проглашења дана жалости:

 - емитују одлуку о проглашењу дана жалости и о програму његовог обележавања коју доноси надлежни орган Републике Србије или тело које он одреди;
 - обавесте јавност о скуповима сећања које поводом дана жалости организују надлежни органи Републике Србије или тела која она одреде;
 - уместо хумористичких, забавних, фолклорних и других емисија са забавном и народном музиком, емитују музику и емисије прикладне дану жалости;
 - ускладе детаљну програмску шему у време дана жалости.

Новинско-издавачке организације (које издају дневне новине) дужне су да на дан жалости своје листове одштампају у црној боји, наводећи на првој страни одлуку о проглашењу дана жалости и проглашењу његовог обележавања.

Обележавање дана жалости у образовним установама

 - У образовним установама дан жалости обележава се – минутом ћутања на првом часу наставе, а програм наставе музичког образовања прилагођава се дану жалости.

Обележавање дана жалости у установама културе

 - Музеји, позоришта, биоскопи, организације које имају музичко-сценске програме, архиве и друге установе у области културе – обавезни су да своје програме прилагоде дану жалости.

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine