Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Након општине Бабушница, амбасадор Словеније Дамјан Бергант је посетио Пирот. 

На почетку активности, састао се прво са Владаном Васићем, градоначелником Пирота у његовом кабинету. Уз присуство представника Локлане самоуправе Пирот и председника словеначке општине Севница, Сречка Оцвирка, разговарали су о сарадњи кроз нове пројекте, будући да Словенија преседава Европском унијом, и пружа свесрдну подршку нашој земљи. 

Како је рекао Васић испред град Пирота, постоји и жеља за сарадњом са амбасадом Словеније у остваривању будуће сарадње са неким градом у тој земљи. 

Дамјан Бергант, амбасадор, рекао је да Словенија подржава Србију на путу ка Европској унији, те да је јако битна сарадња на локалном нивоу која ће дати добре резултате и на државном нивоу. Он додаје да, на обостран задовољство сарадња је изузетна, те да ће радити на унапређењу односа, у различитим сферама, и у будућности. 

Медијима се обратио и Сречко Оцвирк, председник општине Севница која је побратимљена са општином Бабушница. Седиште компаније Лисца из Бабушнице је управо у овој словеначкој оптини. 

Амбасадор је са градоначлником Васићем постио и Слободну зону Пирот где су присуствовали презентацији зоне и њених постигнутих резултата. Након тога обишли су и Стартап центар. 

Извор: Плус онлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine