Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Бобан Николић, члан Општинског већа задужен за област ванпривреде, присуствовао је Сталној конференцији градова и општина у Београду на којој је било речи о очувању непокретног културног блага.Према његовим речима, људи из наше локалне самоуправе попуњавали су упитник, који су слали Сталној конференцији у претходном периоду, о раду Завода за заштиту споменика у Нишу који је територијално задужен за Пирот.


- Ми смо као локална самоуправа попуњавали упирник који смо слали Сталној конференцији градова и општина о томе како видимо рад Завода за заштиту споменика у Нишу који је задужен и за Пирот, каква је наша сарадња, шта имамо од непокретног наслеђа и како планирамо да развијемо тај ресусрс. Разговарало се о томе како треба да се бавимо индустријским и уопште културним наслеђем, објаснио је Николић.
Николић је навео да су Конференцији присуствовали и стручњаци Београдског универзитета и етнолози, људи који се баве културном политиком, а свеукупно ово је био један врло обиман састанак.
- Наша општина има значајно културно наслеђе које може и да се комерцијализује у туристичке сврхе. Говорило се и како да се споменици културе изграде, уреде и како да се инспекцијски прати њихово одржавање, а све то у циљу што бољег новог закона јер закон из 1994. године се мења, истакао је Николић.
Николић је подсетио да наша општина већ извесно време ради на уређењу јеврејског купатила „Микве“.
Са друге стране, да би се напредовало у очувању културног наслеђа, Николић је нагласио да је потребна сарадња стручњака из те области. па са тим у вези очекују стручну подршку не само људи из Ниша, већ и од министарства, сарадњу са Етнолошким музејом у Београду и са свима који могу да им укажу на грешке и правилно их усмере.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine