Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Након данашње седнице Општинског већа констатовано је да јавна предузећа у Пироту добро послују, осим реализације свих програма, ова предузећа успевају и да реализују велики број инвестиција важних за функционисање града.


-Топлана је пословала позитивно. Вишегодишње констатно улагање, попут изградње енергане у Сењаку, преко улагања у топловоде и подстанице, почело је да даје резултате. Ове године нас очекује гашење котларница Бујица, Суд и Централа. Све ће бити прикопчане на енергану Сењак, биће уграђене 22 нове подстанице и неколико стотина метара новог топловода и тиме ће се заокружити велики инвестициони циклус када је о топлани реч, па ће она, верујем, бити спремна за ефикасан рад у току следеће године. И Водовод има добро извршење планова, такође и Комуналац. Дирекција за изградњу је такође добро радила, а има пуно планова и за 2015. године. Било је неких промена или одлагања, пре свега мислим да реализацију водовода Понор, или одлагање изградње кружног тока у улици Српских владара који треба да повеже Други ринг и будући мост. Разлог за то је нерешавање имовинских односа али се и то полако решава. Све у свему, моја оцена је да је рад јавних предузећа врло квалитетан, да су установе културе, али и социјалне установе попут Центра за социјални рад такође добро радиле јер се види да на све сегменте наше популације ми обраћамо пажњу-казао је Васић.

Он се осврнуо и на чињеницу да ће Пирот добити још једну индустријску зону – “Пирот-Југ”.

-С обзиром да смо у Индустријској зони достигли неки максимум и немамо више слободног простора, а са друге стране, пошто смо купили 10 хектара земљишта од Војске Србије, ми смо решили да у том делу града отворимо нову Индустријску зону која ће у перспективи имати 60 хектара. Сада ћемо морати да се суочимо са куповином земљишта, опреме за инфраструктуру, али то је нова индустријска зона која се формира-казао је Васић.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine