Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У великој сали Градске управе Пирот, данас су уручени уговори волонтерима - приправницима у оквиру мера стручне праксе чије ангажовање финансира град Пирот предвиђеним акционим планом запошљавања, у сарадњи са Националном службом за запошљавање. 

Како је рекао Ненад Петровић, председник локалног Савета за запошљавање, за ову меру пристигло је 25 пријава послодаваца који су исказали потребу за 54 волонтера приправника. Град Пирот је донео одлуку да подржи 19 послодаваца и обезбеди 29 места. 

Милош Цолић, заменик градоначелника Пирота, рекао је да од 2015.године на овај начин сарађују са НСЗ филијалом у Пироту, и од тада до 2020.године град је уложио 102,5 милиона динара за финансирање 174 волонтера - приправника. За овогодишње ангажовање град издваја 8 милиона динара. 

Сузана Ђорђевић вд директора НСЗ филијале у Пироту рекла је да је у последњих пет година кроз све програме НСЗ укључено више од 600 лица. 

Уговоре су свечано уручили вд директорка НСЗ филијале у Пироту Сузана Ђорђевић и Милош Цолић, заменик градоначелника Пирота.  

Извор: Плусонлине

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine