Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Сваке године из буџета града издвајају се позамашна средства за уклањање дивљих депонија. Мада постоје места намењена за одлагање кабастих ствари из домаћинстава и шута насталог услед извођења грађевинских радова, чини се да је људима најлакше да се, углавном, у рубним деловима града ослободе отпада, а не ретко он заврши и у некој од река. Милош Цолић, заменик градоначелника Пирота, каже да је овом питању посвећена велика пажња и да град предузима одговарајуће мере како би се овој лошој навици стало на пут. Такође, очекује се и финансијска подршка државе у циљу решавања овог проблема.

Да би се стало на пут настанка дивљих депонија град Пирот прибегава занимљивом методу, каже Цолић. Први корак је информативног карактера, следи превентива, а тек на крају примена репресивних мера.

“Поставићемо мобилне камере која ће уочавати физичка, правна лица и њихове регистарске бројеве на камионима. Тек ћемо после применити репресивне мере. Ми, заиста, морамо да разумемо да је наша животна средина нешто Богом дато и да нам је дато на чување, а не искључиво на експлоатацију. У том смислу уклањање дивљих депонија неће бити само рашчишћавање терена и одлагање отпада, већ ћемо тим отпадом управљати, а са друге стране ћемо на грађане утицати да ти простори буду другачије третирани”- рекао је Цолић.   

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine