Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Пре десетак дана почело је уређивања канала и река у складу са Оперативним планом одбране од поплава града Пирота. До сада је регулисано подручје које гравитира каналу Рогоз, у дужини од преко 625 метара, и преко 300 метара корито Расничке реке. Сретен Савов, координатор Штаба за ванредне ситуације града Пирота, каже да се послови одвијају планираном динамиком. У току је друга фаза радова на Бистрици и практично се улази у завршницу радова предвиђених за 2021. годину.

Према речима Савова после радова на Бистрици уследиће сређивање моста код Шумског расадника где су ошећени бедеми непосредно поред моста на реци Рогоз. Тим поводом завршене су припреме и ових дана ће се приступити практичним радовима.

“Очекујемо да у наредних седам до осам дана, у зависности од временских услова, ставимо тачку на наше обавезе и пређемо на обевазе државе. Пре месец и по дана обишли смо неке деонице које су јако битне за наш крај. То је Нишава, која је најбитнија, јер има оштећења на неким деоницама као што су Пољска Ржана, Трњана, Мали Јовановац. Расничка река, Нишава и Костурска река би требало да се финансирају из републичког буџета. Зимус је овде био директор ЈП “Србија воде”, Горан Пузовић, разговарали смо о санацији најкритичнијих делова. Обишли смо те деонице, био сам са њима, била је и фирма која треба да уради пројекте и сада чекамо одговор. Надам се да ћемо током ове године имати и ту подршку ЈП “Србија воде” – изјавио је Савов.  

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine