Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Почетком јануара ове године, Град Пирот потписао је још један Уговор о јавно приватном партнерству. Ради се о реконструкцији и одржавању јавне расвете на територији града који је потписан са групом понуђача Емпорио тим и Ресалта доо.

Европска банка за обнову и развој платила је стручњаке из Немачке који су помагали домаћим стручним службама. Направљен је катастар 6.400 сијаличних места која треба заменити лед расветом, урађен прорачун уштеде и време исплативости инвестиције.

Како је за портал Плусонлине рекао Бојан Ивковић, енергетски менаџер Града Пирота, пре неколико дана на Седници градске скупштине, донесен је закључак у оквиру којег се овлашћује градоначелник Пирота Владан Васић, за потписивање анекса уговора о Јавном приватном партнерству у области јавног осветљења. Анекс се односи на продужење периода припреме и имплементације, са образложењем које се односи на непотписивања споразума са Електродистрибуцијом (као предусловом) за спровођење свих активности. 

Одборници су дали сагласност, па како каже Ивковић ускоро ће бити потписан овај уговор, а према његовим информацијама, данас или сутра треба да стигне и први контингент опреме (1500 светиљки). 

Након тога, одмах ће се кренути са заменом светиљки у систему јавне расвете, првенствено од центра града, па онда ка насељима и према селима. 

Ивковић додаје да ће по предвиђеној динамици, до половине септембра сви радови бити завршени.   

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine