Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Амбасадор Аустрије, Њ. Е. господин Николаус Лутерати и Кристијан Бравенс, аташе за пољопривреду, регионе и туризам, данас су посетили Пирот.

У Градској управи Пирот амбасадора су дочекали Милош Цолић, заменик градоначелника, Милица Голубовић, помоћница градоначелника за ванпривреду, Милена Димитријевић, председница Скупштине града и Братислав Златков, директор Туристичке организације Пирот. Гости и домаћини најпре су одржали састанак у Градској управи.

После састанка заменик градоначелника Милош Цолић истакао је да су разговарали о веома важним темама, заштити животне средине, руралном развоју, а касније ће у Зип центру бити речи и о запошљавању младих у Пироту. Такође, додао је Цолић, говорили су и о развијеној инфраструктури јер желе да Пирот буде видљивији аустријским инвеститорима.

Амбасадор Николаус Лутерати рекао је да је одушевљен што је поново у Пироту јер је заљубљеник у природу овог дела наше земље и сматра да је велики потенцијал за развој туризма. Овом приликом упознао се и са пројектима у области заштите животне средине и задовољан је подацима које је добио.

После састанка у Градској управи гости су обишли град, археолошку поставку И тврђаву, а према плану посете, предвиђен је и обилазак “Старт уп” центра за запошљавање младих.

Касније ће гости у друштву заменика градоначелника отићи на Стару планину како би се састали са представницима Фондације “Рефарма”.   

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine