Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелнику Пирота мр Владану Васићу данас је на 15. Изборној скупштини НАЛЕД-а (Национална алијанса за локални економски развој) уручена захвалница за изузетан допринос развоју пословног окружења у Србији и подршку развоју, мисији и циљевима Удружења кроз добровољно и посвећено ангажовање у Управном одбору НАЛЕД-а.

Како је Пиротским вестима изјавио градоначелник Васић, који је у три мандата био члан УО НАЛЕД-а, а ове године је одлучио да се не кандидује за ту функцију, учествовати у решавању многих бирократских проблема који муче привреду и грађане, са НАЛЕД-ом,  било је велико задовољство, част и обавеза.

-Неки од успеха које је НАЛЕД постигао јесте бољи положај Србије на Doing bussiness листи Светске банке, затим увођење електронске грађевинске дозволе, сертификација општина и градова са позитивним пословним окружењем, међу којима је и Пирот-поручио је Васић у изјави за Пиротске вести.

Данашњој Скупштини присуствовали су највиши представници амбасаде САД-а, амбасадор Ентони Годфри, са којим је Васић имао неформални разговор о побољшању сарадње Града Пирота и САД-а, али и други важни актери, попут министара Зоране Михајловић, Синише Малог и многи други.   

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine