Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Млади пиротски физичари и такмичари из других предмета који су на државним такмичењима ових дана постигли фантастичне успехе данас су са својим професорима и директорима школа имали пријем код председника општине Владана Васића. Државни првак из физике, који се игром случаја такође зове Владан Васић, објашњавајући присутнима разлику између математике и физике, казао је да је математика  језик,  а физика састав, чиме је изазвао одушевљење присутних.

Пирот ће по први пут имати представника на Српској физичкој олимпијади, Алексу Стефановића. Међу награђеним ђацима има ученика свих пиротских основних школа, а Момчило Тошић је учествовао на чак четири државна такмичења.

Државни првак Владан Васић каже да осим првог места из физике, учествује и на републичким такмичењима из хемије и математике.

-Баш сам задовољан јер је то највећи успех за мене. Имамо редовно свакодневно додатне наставе са наставницом Наташом Ристић. Ове године је била веома јака конкуренција зато што смо се такмичили заједно са одељењима која функционишу при Математичкој гимназији и општа одељења у школама-казао је Васић и додао да му је физика ипак интересантнија од математике.

Државни првак из физике- Владан Васић


-Задаци из физике су ми изазовнији. Математика је као језик, а физика састав-каже овај даровити Пироћанац и додаје да му је идол Архимед.

Васићева наставница Наташа Ристић, каже да су припреме почеле још с почетка школске године.

-Најпре смо се спремали за школско, па општинско, окружно, да би се пласирао на републичко такмичење. Месец дана  смо се интензивно спремали за државно такмичење, јесте било напорно јер су талентована деца заиста захтевна за рад, али је с друге стране, задовољство огромно-каже професорка Ристић.

Алекса Стефановић је освојио друго место на државном такмичењу из физике, у категорији осмог разреда.

-Ово ми је прво такмичење на републичком нивоу ове сезоне, очекују ме државна такмичења из италијанског језика, као и такмичење из математике у организацији друштва “Архимедес”, као и државно такмичење из информатика у организацији Центра за таленте-каже Стефановић, који је иначе и талентовани гитариста.

Алекса Стефановић-Друго место на државном такмичењу из физике


Момчило Тошић је учествовао на чак четири државна такмичења.

-Из информатике сам освојио вероватно прво место, нисам још потпуно сигуран, на физици сам добио похвалу, а очекујем резултате са још два државна такмичења, “Мислиша” и из математике. Надам се да ћу се пласирати и на Српску информатичку олимпијаду-каже Тошић, који је познат и по томе што је веома талентован за писање поезије.


Момчило Тошић, учествује на четири државна првенства


Председник општине Владан Васић честитајући младим Пироћанцима на изванредним успесима казао им је да управо они треба да буду узори својим вршњацима.

-Узори младима не треба да буду они који се бусају да знају, или их гледамо полу-голе на телевизијама, већ управо ви који се борите знањем. Иако је општа ситуација таква да морају да се обезбеде средства и за најбоље спортисте, студенте, стипендије, социјалу, бесплатне уџбенике јер имамо децу која немају ни за књиге, ја вама поручујем да општина Пирот види шта ви радите и да ће се ваш труд и рад наградити-казао је Васић.

Одличне остварили су и ученици шестог разреда, и то Богдана Колић, из ОШ “Вук Караџић” која је освојила другу награду, затим Вук Игњатовић из ОШ “8. септембар”, који је такође освојио другу награду и Момчило Тошић из ОШ “8. септембар”, коме је додељена похвала. Стефан Ћирковић је међу осмацима био трећи.

Богдана Колић, ученица шестог разреда каже да јој је само пола поена фалило за прву награду, а интересантно је да јој одлично иду и језици па је учествовала на такмичењима из српског и енгеског језика.

-Такође учествујем на државном такмичењу из математике које се одржава следеће недеље. Учествовала сам и на такмичењима из српског језика, такмичењима Математичког друштва “Архимедес” и другим такмичењима-каже Богдана.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine