Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У сусрет наредној седници локалног парламента, и доношењу још једне одлуке у вези затвореног базена, одборници су данас обишли завршне радове, како би се, по речима директора Дирекције за изградњу Бранислава Костића, упознали са свим завршним радовима на изградњи највећег јавног објекта у граду.


Прво пуњење базена водом и прво тестирање почеће крајем наредног месеца, када ће сви радови бити завршени. У том периоду следи пробни рад, догревање воде и контрола свих система за функционисање базена.- Пре званичног отварања објекта неопходно је испоштовати законске процедуре. Потребно је урадити примопредају објекта са надлежним министарством, са којим заједно реализујемо овај пројекат, затим је потребно формирати Комисију за технички пријем објекта, која има задатак да провери да ли је све урађено у складу са пројектом и на крају издавање употребне дозволе за рад која ће и значити стављање објекта у функцију – изјавио је данас пред одборницима Бранислав Костић, директор Дирекције за изградњу општине Пирот.
Савремена и веома квалитетна опрема реномираних произвођача уградјена је управо у овај затворени базен, за пливаче димензија 33×25 метара и један мањи за непливаче.- И одборници су данас имали прилику да се увере да смо при самом крају изградње затвореног базена и да је преостало још око 3% радова како би све било комплетно. Остало је да се доврши део фасаде, угради лифт, постављање керамика је већ при крају и још неке финесе је потребно довршити. Комплетна опрема, гардеробери, голови за ватерполо, скакаонице, мреже, све је ту и чека на постављање. Објекат ће имати теретану, сауну, конференцијску салу, локале, што све говори у прилог томе да се ради о једном озбиљном објекту који ће служити нашим суграђанима – казао је Костић.

Укупна вредност ове инвестиције је 470 милиона динара, а по систему “пола-пола” финансијери су Општина Пирот и Влада Републике Србије.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine