Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Скупштинској сали Градске управе Пирота данас је потписан споразум између Града Пирота и Фондације Рефарма, а поводом почетка реализације пројекта "Обнова и реконструкција школе у Височкој Ржани". 

О Фондацији “Реформа” говорила је Марија Велимировић. Према њеним речима фондација је основана са циљем да окупи све добре људе који ће, свако на свој начин, својим доприносом оставити траг. “Рефарма” је глас Старе планине који тражи да се живот врати и данас званично почиње први пројекат који је намењен деци, најавила је Марија Велимировић.

Овом приликом Марко Танић испред Организације “Старопланинци” представио је Хотел “Теодора”, истичући да је смештен у срцу Старе планине. Реновирањем хотела, како је рекао Танић, добиће нови сјај и нова радна места, али је потребно испунити све предуслове за рад хотела и живот и рад људи на Старој планини. Њихови пројекти замишљени су, пре свега, еколошки, да планину не прилагоде себи већ да своје идеје буду у складу са законима природе, рекао је Танић.

Заменик градоначелника Милош Цолић поручио је да треба искористити онолико од природе колико смо спремни да јој вратимо.

Град Пирот данас потписује уговор о реализацији пројекта и очекује се да ће у септембру школа у Височкој Ржани постати објекат који ће бити приведен намени и одговарати за спровођење васпитања и образовања деце, рекао је, поред осталог, Милош Цолић.

У изради идејног решења пројекта учествовали су мастер инжењери Стефан Лакић и Матовић Јован са Технолошког факултета у Београду, који су присутнима и презентовали пројекат. 

Данашњој свечаности потписивања присуствовала је и професорка мастер инжењера, Данијела Миловановић, доцент Технолошког факултета у Београду. 

После званичних обраћања и презентације пројекта градоначелник Владан Васић потписао је уговор са Фондацијом Рефарма. 

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine