Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У складу са уговором о реновирању регионалног путног правца, Р – 221, од Пирота према Рсовцима, Славињи и Димитровграду, који су потписали ЈП ”Коридори Србије” и град Пирот, недавно су почели обимни и скупи радови вредни неколико десетина милиона евра. Практично, отворена су три градилишта. Једно, у дужини од шест километара, од Пирота до Каменолома “Китка”, и друга два у атару села Рсовци и Славиња. Видојко Панајотовић, помоћник градоначелника Пирота, данас је обишао градилишта и каже да је реч о великом послу и од великог значаја за Пирот.

“Овај регионални пут је од великог значаја и протеже се од Димитровграда, преко Пирота, Темске, Церове, Калне, Књажевца, Соко Бање до Крушевца. Нама је у интересу што је почело реновирање овог путног правца на којем имамо три градилишта. Од Пирота до Каменолома “Китка, друго је од Манастира “Свети Илија” до излаза из села, и треће градилиште од Славиње до Буљев Дола у дужини од седам километара где није било асфалта. Овај пут је важан за развој Старе планине, пољопривреде и туризма. Туристима из Бугарске биће много лакше и ближе да преко Димитровграда дођу до неких дестинација на Старој планини”- каже Панајотовић.

Пут од Манастира “Свети Илија” до Рсоваца је асфалтиран првим слојем асфалта. Тренутно се раде ивичњаци и одводни канали.

“Према информацијама којима располажем у Рсовцима ће од понедељка почети да се ради водоводна мрежа. Водоводне цеви на траси пута биће замењене новим и после тога следи асфалтирање. Овај део пута поред Манастира, где се тренутно налазимо, асфалтиран је јесенас, а уследиће још један слој када буде завршено постављање ивичњака и уређивање одводних канала. То би требало у наредна две месеца да се заврши”- каже Панајотовић.

Послови од Пирота до Каменолома “Китка” су прилично захтевни, каже Панајотовић. На неким деловима пута ради се стабилизација терена и стари асфалт је уклоњен”.

“Дужина тог дела пута који се санира је око 6 километара. Пут је проширен, раде се нове риголе и канали. Не знам тачан износ ове инвестиције, али је реч о неколико десетина милиона евра. Често кажем да је асфалт скупљи од злата. Овај пут је у заиста лошем стању и радује ме што се ради, односно што држава има слуха и држи се обећања и договора. Да подсетим да је урађен пут према Звоначкој Бањи, Блату, од Радин Дола до Сопотске петље. Урађен је и надвожњак код Сопота у вредности од 2,5 милиона евра. Ови путеви су жиле куцавице јер пресецају територију Пирота, све су то путеви који пролазе кроз центар града. Оно што смо затекли пре петнаестак година и ово сада разлика је огромна”- изјавио је Видојко Панајотовић, помоћник градоначелника Пирота. 

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine