Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Волонтерски рад је од изузетног значаја без обзира на околности које га иницирају. Пирот може бити поносан на своје волонтере чија помоћ никада није мањкала свих ових година. Управа града је на то често указивала, изражавала своју захвалност, а овога пута, поводом ангажовања волонтера у време ванредног стања и масовне имунизације становништва због пандемије светских размера изазване корона вирусом, одучила је да уручи уговоре за једанаест волонтера о тромесечној новчаној помоћи по десет хиљада динара у бруто износу. Уговоре је уручио градоначелник Пирота, Владан Васић, изражавајући велику захвалност за учињени труд и ангажовање.

“Пре свега, желимо да се захвалимо нашим волонтерима који су учествовали све ово време у организацији имунизације, а прошле године у време ванредног стања су били у кол центру и били од велике помоћи Штабу за ванредне ситуације. Пандемија је показала многа лица у свету, а у времену када је солидарност била најпотребнија волонтери су то на прави начин учинили. Данас уручујемо мале волонтерске накнаде као захвалност локалне самоуправе за све што су учинили и што чине. Јављали су се на телефон, заказивали вакцинацију, презаказивали и сви смо задовољни како су радили, почев од нас из локалне самоуправе, лекара и самих корисника”- рекао је градоначелник Владан Васић.

Градоначелник Васић, је додао да је и сам био позван од волонтера за вакцинацију. Притом, волонтер није знао кога позива па је лично могао да се увери у љубазност, стрпљење и однос према послу који му је поверен. Васић је упутио апел свима који су у могућности да се укључе у волонтерски рад како би се помогло нашим суграђанима којима је помоћ потребна.

Марина Пешић, представник свих волонтера, каже да је задовољна што је њихово ангажовање допринело да се лакше превазиђу проблеми изазвани пандемијом.

“Драго ми је што се и вакцинација одвија онако како је планирано. Позив волонтера је врло племенит. Препоручујем свим људима добре воље да и даље учествују у вакцинацији. Хтела бих, пре свега, да захвалим и Управи града и председнику, Александру Вучићу, на доброј организацији масовне имунизације која је врло успешна и што се грађани мотивишу да и даље долазе на вакцинацију. Било је разних ситуација у нашем раду, али топла реч волонтера је нешто што грађани увек могу да чују у контакту са нама”- каже Марина Пешић.

Марија Димитријевић, медицинска сестра педијатријског смера, је чест волонтер. Тренутно волонтира на вакцинацији грађана. До сада је волонтирала у Општој болници и Дечјем диспанзеру. Сматра да је волонтерски рад вишеструко користан јер се увек стиче ново, корисно искуство и помаже људима. 

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine