Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Србија је донедавно била у европском и светском врху по броју датих доза вакцине на сто становника, међутим ситуација се временом полако мења.

Одзив је у другој половини марта и почетком априла био нешто слабији упркос доступности вакцине, могућности избора цепива, распрострањености пунктова за вакцинацију широм земље и позивима државних функционера.

Док у Србији део људи и даље оклева да се вакцинише, држава апелује да што већи број прими неко од доступних цепива како би се живот што пре вратио у уобичајене токове.

Тренутно се води тзв. позитивна кампања где угледне јавне личности, уметници, глумци, политичари промовишу вакцинацију као једини могући начин да се целокупна ова ситуација превазиђе што пре.

Међу првима у Пироту вакцинисали су се и представници локалне самоуправе. Градоначелник Владан Васић прву дозу вакцине примио је пре три недеље. За ревакцинацију позвао је новинаре да медијски испрате догађај како би управо на пункту за масовну вакцинацију указао на значај имунизације у борби против корона вируса. 

Вакцинација је цивилизацијска тековина и озбиљна друштвена одговорност свих нас. То треба да урадимо како би најпре заштитили нашу децу али и због поштовања наших здравствених радника који се већ више од годину дана боре за све нас, рекао је том приликом градоначелник Васић.

У Пироту је до сада вакцинисано око 38 одсто пунолетних грађана. 

Иницијативу да новчано награди вакцинисане грађане покренула је и држава.

Свим старијим од 16 година који до 31. маја приме барем једну дозу вакцине следује 3.000 динара, најавио је председник Србије Александар Вучић у среду, 5. маја. 

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine