Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Сутра ће у периоду од 11 до 12 сати између 15 и 18 кајакаша из Србије и Бугарске по први пут возити стазу на набујалој Височици од Врела до Паклештице. Како су Пиротским вестима казали кајакаши који су данас имали кратки “тренинг” пред главну вожњу, реч је о једној од најекстремнијих “стаза” за кајак у Србији, али и шире па се сутра очекује прави спектакл по кањонима Височице од Врела до Паклештице.


Како је Пиротским вестима казао директор Туристичке организације Пирот Братислав Златков, циљ је да се након ове експедиције најбољих српских кајакаша предвођених председником Рафтинг савеза Србије Борисом Пурјаковим која траје овог викенда, у догледном периоду организује и трка.
-Дугорочни циљ нам је да Стара планина постане центар за екстремне спортове јер је идеално за рафинг, с обзиром да је Височица током априла и маја месеца заиста невероватна, али и веома опасна, што је чини веома привлачном заљубљеницима у екстремне спортове. Такође, Стара планина је идеална за параглајдинг и већ има интересовања за спустовима параглајдером од Басарског камена до пиротске котлине, али и за спелео роњење, за шта је Врело, по причи водећих наших спелео ронилаца један од највећих бисера у Европи-каже Златков.
Борис Пурјаков у изјави за Пиротске вести каже да је Височица заиста бисер и идеална за кајак у ово доба године.
-Стаза је фантастична. Има и веома опасних места, али то кајакашима пружа додатни адреналин и невероватан доживљај. Ово је право откриће и циљ нам је да ускоро овде организујемо и трку. Због тога смо и дошли овде-каже Пурјаков.
Међу кајакашима који су дошли на Стару планину има чак и заљубљеника у овај спорт који су дошли из Аустрије и који кажу да Височица ни по чему не заостаје за аустријским рекама које су погодне за овај екстремни спорт.Осим Туристичке организације у организацију ове експедиције учествује и ЈП “Србијашуме”, које се стара о Парку природе “Стара планина”.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine