Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Омладински парк биће јединствен простор на коме ће млади и талентовани наши суграђани моћи да наступају, уживају у наступима гостујућих бендова, позоришних трупа.

Заменик градоначелника Милош Цолић казао је да осим поменутог пројекта изградње Сајамског простора, једна од идеја која ће се реализовати у наредном периоду јесте и опремање Омладинског парка у дворишту Историјског архива, где ће се налазити модерна бина опремљена врхунским озвучењем и расветом, чиме ће се створити услови за одржавање догађаја из свих области културе. Омладински парк биће урађен по узору на сличне објекте у Западној Европи и представљаће јединствен простор где ће наши талентовани суграђани моћи да се баве и презентују своје уметничке афинитете, али и да се угосте гостујући програми из других градова, наводи Цолић.

-Пројекат изградње отворене сцене је мени лично најдражи, иако није реч о тако великом пројекту. Град Пирот нема отворену сцену па су се раније концерти и слични догађаји попут изложби, представа, пројекција, дешавали углавном на простору средњовековне тврђаве Момчилов град која под заштитом државе односно Завода за заштиту споменика културе. То организацију догађаја компликује јер су, разумљиво, потребне дозволе. Локација будуће отворене сцене је двориште Историјског архива, ту постоје сви услови, имамо трафо станицу за разлику од тврђаве, а и сви ми се сећамо да су се на том простору некада организовале изузетно посећене манифестације попут сусрета школа, концерата, Пиролета и многих других манифестација. Моја је жеља да поред уређеног Омладинског стадиона, након реконструкције Гимназије па самим тим и гимназијског парка, имамо један парк који ће се звати Омладински парк. Да млади људи долазе ту у својим паузама, пре или после школе, да имају инфраструктуру, а на целу ту причу се надовезује и чињеница да Гимназија има нови смер – одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност, тако да ће ово на неки начин представљати и место где ће млади и талентовани наши суграђани моћи да имају и практичну наставу  на неки начин. Ту ће постојати и добар разглас, добра расвета, одличан сценски простор. Такође, мислим да је тај концепт отворене сцене, добар и за театре, пре свега за наше пиротско позориште, да дођу мала деца да цртају, презентују своју уметност-каже Цолић за Пиротске вести.

Да подсетим да ми имамо и Музичку школу тако да ће тај простор сигурно и полазницима те школе изузетно значити. Сама бина замишљена је да испод ње буде простор за депо са две свлачионице за гостујуће извођаче. Планирамо да набавимо и 100 до 200 столица које ће бити заједничка имовина са будућим сајамским простором који ће се налазити у простору садашње кинеске робне пијаце, односно некадашње Затворене зелене пијаце код насеља АТП. Ако на та два пројекта, изузетно значајна за област културе, додамо још један пројекат – реконструкцију Дома војске, али и планове да добијемо још два музеја – Музеј спорта у комплексу Омладинског стадиона и Музеј ћилимарства, ми онда имамо пет потпуно нових капиталних пројеката из области културе. Када завршимо са свих пет објеката, ја мислим да ће то бити најуспешнији мандат једне локалне власти када је реч о улагањима у културу-казао је Цолић у разговору за Пиротске вести. 

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine