Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Заменик градоначелника Пирота, Милош Цолић, иницирао је идеју, уз одобрење градоначелника, Влада Васића, и велику подршку својих сарадника, да се у објекту који је био намењен затвореној зеленој пијаци, у насељу АТП, изгради сајамски простор. Он сматра да постоје реалне потребе града за уређење посебног простора за одржавање сајмова, али и других догађаја. На то су указале поједине манифестације, попут Сајма пеглане кобасице, Сајма књиге и графике, Сајма професионалне оријентације, Сајма запошљавања и слично, које су се одржавале у Хали “Кеј”, што је у великој мери реметило рад спортских клубова.

“Сматрам да је Пирот, дефинитивно, дорастао потреби да има сајамски простор, што намеће и обавезу да се размишља и о програмима који би се одржавали у њему. То би био мултифункционалан простор. На пример, када се закаже неки концерт на отвореном, а деси се да временски услови то не дозволе, за кратко време се може презаказати и одржати у једној правој концертној дворани, добро опремљеној и за те намене. Са друге стране разни привредни субјекти вероватно понекад имају потребе за једним таквим простором. Наш је задатак да конципирамо, док је корона, док су масовни догађаји забрањени, како ћемо те масовне догађеје организовати кад пандемија прође. Идеја јесте моја, али та идеја без тима са којим радим не би била ни слово на папиру. Желим да поменем, пре свега, да се градоначелник сложио са том идејом. Већник, Бојан Ранђеловић, као и директор Туристичке организације Пирот, Братислав Златков, у овом пројекту су чврсто стали уз мене и надам се да ће до краја овог мандата овај простор заживети”.

Како је истакао Цолић пројектни задатак је у изради, и при самом је крају. Већ ових дана послаће се као готов, потписан, и креће пројектовање.

“Пројекат је веома сложен и то један од сложенијих пројеката реконструкције. Ту се мора изменити пројекат заштите од пожара, електро пројекат, мора да се направи пројекат енергетске ефикасности, акустике. Оно што мене храбри јесте да се ради о капиталном објекату у центру града, са паркинзима и на изузетној локацији. Заиста мислим да смо нашли добро решење. До краја године пројекат ће бити готов, а онда следи финансирање. Таква врста пројекта можда буде интересантна и за пројекте прекограничне сарадње, али и нашим министарствима уз учешће локалне самоуправе. Надам се да ће тај пројекат заиста бити одобрен и реализован, моја је жеља већ у следећој години”- рекао је Цолић. 

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine