Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У објектима бивше фирме “Лола Сарлах” пре пар месеци почела је припрема производних погона фирме “Макарон мода”. Према најавама инвеститора планирано је да у априлу почне пробна производња са око 200 радника. Ових дана пробна производња је почела и тим поводом градоначелник Владан Васић са сарадницима обишао је производни погон фирме “Макарон мода”.

После обиласка и разговора са власником, руководиоцима и радницима градоначелник Пирота Владан Васић истакао је да је импресиониран оним што је видео. Како је рекао, ово је објекат који се и даље гради, у једној просторији је почела пробна производња са око 200 радника и према њиховим речима задовољни су условима. Васић је рекао да су опремљени новим машинама, комплетан простор који ће бити уређен обухвата око пет хиљада квадрата, а циљ је да буде упошљено преко 500 радника.

Градоначелник Владан Васић је додао да запошљавање планираног броја радника у овој фабрици, али и повећање броја радника које се планира у Тигар Тајерсу, у великој мери ће утицати на привредну слику града и смањење незапослености.

Сафет Саглам, власник фирме “Макарон мода”, каже да су Пирот изабрали јер има много обучених радника за рад у текстилној индустрији. Њихов план је да ове године упосле 300 радника, следеће ће их бити 400, а за две године преко 500 радника.

До сада је у опрему инвестирано 565.000 евра, а укупно ће коштати око 800.000 евра, рекао је Ненад Перић, саветник у фирми. Иначе, према његовим речима, “Макарон мода” је пре четири године дошла у Велику Плану, у међувремену стекла ауторитет код произвођача, што је и био разлог да прошири своју производњу.

Перић је посебно издвојио да су плате радника 20% веће од минималне зараде, али овде је реч о линијској индустријској производњи што пружа шансу радницима да вишеструко премаше зараду.

Овом приликом Перић је истакао да је погон у Пироту отворен захваљујући доброј сарадњи са локалном самоуправом, али и са Републиком Србије, односно, Председништвом Републике Србије и председником Александром Вучићем, Развојном агенцијом Србије и Фондом за развој. 

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine