Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас су у Свечаној сали СО Пирот додељене општинске стипендије за 12 студената који су најбоље рангирани на конкурсу општине Пирот. По речима помоћнице председника општине Пирот Милице Голубовић, на конкурс се пријавило укупно 26 студената.


- Велико ми је задовољство да поделим студентима стипендије. Ове године ће стипендије добити студенти који студирају на факултетима које је Национална служба за запошљавање рангирала у дефицитарна занимања. Реч је о износу од по 7.000 динара које ће студенти добијати у десет месечних рата-казала је Голубовићева.
Сава Костић, начелник Опште управе у општини Пирот казао је да општина Пирот придаје велики значај последњих година студентима.
- Општина Пирот је у ове намене последњих година поделила најбољим студентима чак 12 милиона динара. Од како постоји овакав вид конкурса, помоћ је добило 86 студената. Реч је о одличним студентима о чему сведочи чињеница да је за сада више од 50 веома успешно окончало студије и драго нам је што смо на неки начин допринели њиховом успеху-каже Костић.
Анђела Бачевић, бруцош Електронског факултета каже да је очистила први семестар и да јој ова стипендија пуно значи.
- Кад постанете студент сваки динар пуно значи. Ја сам то ове године схватила а свакако да много значи и мојим родитељима-каже Анђела.
Филип Илић, студент  Машинског факултета казао је медијима да стипендија пуно значи.
- Сваки динар значи, највише мојим родитељима који финансирају моје студије. Добијам и државну стипендију тако да мени и мојој породици све ово пуно значи-каже Филип.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine