Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Временски услови, али и бројне процедуре, заустављали су радове које финансира Дирекција за изградњу. Бранислав Костић, директор Дирекције најавио је да долази време великих инвестиционих активности које ће допринети још лепшем, уредјенијем и функционалнијем животу у граду.


Други ринг

Костић је  оценио  да је изузетно задовољан динамиком радова на мосту на другом рингу, без обзира што време није ишло на руку.
Штрабаг је озбиљна фирма, поштују динамику, рокове, квалитет материјала, урађени су стубови до попречних греда које треба да понесу те пренапрегнуте главне носаче који се лију у бетонској бази, они ће бити допремљени возом и монтирани преко попречних носача. Након тога следи изливање бетонске коловозне плоче, пешачке стазе, асфалтирање, постављање заштитиних ограда и очекујемо да добијемо један квалитет мост који има велику пропусну моћ.

Поред изградње моста, значајан посао представљају радови на приступним саобраћајницама.

Када су приступне саобраћанице у питању тренутно се раде подземне инсталације, поставља се улична расвета, од улице Нишавски одред до моста, преко моста и до  Централне котларнице у Насељу Сењак, ради се водоводна цев која треба да повеже главни колектор са извора Крупац и воде са изворишта Кавак. Такође, ради се прелаз топловодне цеви преко моста која треба да повеже котларницу Сењак са контларницом у насељу Централа. Наставак изградње саобраћајнице Други  ринг до улице Српских владара  финансира се из средстава Локалне самоуправе, а реализоваће се преко Дирекције за изградњу и ми већ припремамо тендерску документацију. Вредност радова је око 12 милиона динара. У плану је да се ове године уради и део где Козарачка улица излази на улицу Хајдук Вељко. Остаје  да се уради  наставак од Хајдук Вељка до Козарачке, поред Пазарског гробља. Ту има имовинских проблема, које решасвамо. Планирамо  да се наредне године реши у оквиру изградње наставка  кружног тока.


Затворени базен:Највећа инвестиција у Пиротској општини у последње време улази у завршну фазу. Бранислав Костић каже да су коначно разрешени сви проблеми и да у последњих месец дана радови напредују.

Тренутно не постоје проблеми који могу утицати на динамику радова, све иде по плану. У делу електроинсталација ради предузеће Елпорт,  које повезују све електросистеме у један систем, поставља се расвета, повезује се трафо станица, повезује се дизел агрегат који ће радити у случају нестанка електричне енергије, дојава пожара, аутоматика. Ово је  сложен систем, али људи раде свакодневно и види се напредак у радовима, за 15 дана могу да их заврше. Што се тиче грађевинских радова тренутно се постављају керамичке плочице око 800 квадрата, до сада је урађено 300 квадрата, у наредних 10-ак дана биће потпуно завршена керамика. Постављене су и трибине за публику, ради се и део ограде. Предузеће Јединство треба да уради подлогу самог базена, и заштитне непропусне фолије. Свлачионице су потпуно завршене, остало је да се постави санитарија. Биће посла око унутрашње браварије, остало је још 5% послова унутра. Укупна вредност свих радова је 470 милиона динара. Влада РС половину средстава, половину локална самоуправа.

Газела

Бранислав Костић  коментарисао је  примедбе наших суградјана на квалитет асфалта на мосту газела, рекавши да су они у праву, али је образложио проблем тиме, да је у сложеном тренутку, када је саобраћај у граду био угрожен, требало донети одлуку која ће поправити стање.

Асфалт је рађен по времену које није погодно за асфалтирање, знамо да квалитет није најбољи, наложили смо извођачу радова да дође да скине асфалт и уради нов. Чекамо да се температуре дневне попну преко 25 степени како би се то урадило.

Понор:

Временски услови, али и обезбедјивање опреме утичу на почетак радова на изградњи водоводне мреже до села Понор.

Свакодневно смо у контакту са извођачем радова, они тренутно набављају материјал, чекамо да купе материјал и крену са родовима, траса је обележена, сама набавка материјала је тренутно проблем. Радови ће почети за неколиоко дана, каже Костић.

Асфалтирање улица

Бранислав Костић каже да ће уредјење улица почети ускоро, чека се почетак рада Асфалтне базе

Припремамо полако сезону која ће бити изазовна јер су планови амбициозни везано за одржавање локалних путева, одржавање саобраћајница и сређивање нових улица. Ми смо тренутно у фази реализације  јавних набавки, али се још увек не стичу услови за рад

Савску улицу и Црни врх добило је предузеће “Друмови”, а Дринску улицу “ПЗП” из Ниша. Након празника се креће са радом. Такође су урадјене јавне  набавке за постављање јавне расвете у улицама  Миливоја Манића, Саве Ковачевића и Данила Киша, припремају се бандере, материјал је обезбеђен, само се чека лепо време да би се почело са радовима. Дирекција за изградњу планира да ове године реши и 3 сокака у селу Крупац, затим 3 пролаза на везном тракту и паркинг простор између зграда у насељу Чешаљ.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine