Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Поводом почетка масовне вакцинације данас су представници Тима за вакцинацију Милена Димитријевић и Бојан Ранђеловић говорили о организацији и спровођењу вакцинације у Пироту.

Бојан Ранђеловић рекао је да су, према инструкцијама Министарства државне управе и локалне самоуправе, дефинисали објекат за масовну вакцинацију, то је Затворени базен и оформили пунктове за вакцинацију. Према његовим речима три пункта ће радити од 8 до 18 часова. Предвиђено је да се седам људи вакцинише по сату, а данас ће укупно бити вакцинисано 220 људи, који су пријавили преко портала е-Управе.

Ранђеловић је истакао да ће вакцинација од сутра бити на Затвореном базену, а по потреби активираће и пунктове у оквиру Дома здравља који ће бити у приправности. Капацитет пунктова на Затвореном базену је 220 људи дневно.

Др Милена Димитријевић, координатор доласка на имунизацију, каже да су им спискови пријављених људи прослеђени јуче, а волонтери су све грађане контактирали телефоном и заказали им вакцинацију. Она је овом приликом објаснила како комплетан процес изгледа и како ће грађани добијати распоред када треба да дођу и приме вакцину.

Милена Димитријевић је објаснила да грађани који приме вакцину нису заштићени од коронавируса јер је потребно да после три недеље приме другу дозу, а десет дана после друге дозе стичу имунитет. До тада је потребно поштовање свих препоручених мера заштите. Она је позвала грађане да се пријаве за вакцину јер без масовне имунизације нема спаса од короне.

Овом приликом истакнуто је да је неопходно да грађани сачекају да их позову из кол центра и закажу им вакцинацију како се не би правиле гужве и како би се направила добра организација процеса вакцинације. Волонтери ће, такође, дан после вакцинисања позивати грађане да их питају како су и да ли имају неке нежељене реакције.

За све сервисне информације о вакцинацији од сутра ће почети са радом “Цалл центар” од 10 до 14 часова. Број телефона је 305-556.

Тренутно је на располагању 930 доза кинеске вакцине за грађане Пирота. До сада је аплицирано у Округу 198 доза кинеске и 224 дозе фајзерове вакцине.

Извор: Плусонлине

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine