Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Директор ЈП "Водовод и канализација“, Зоран Николић, данас је потписао Уговор о пословно техничкој сарадњи са председником месне заједнице Станичење о преузимању надлежности над сеоским водоводом, који до сада нису била под управом „Водовода“.

Према речима градоначелника Владана Васића, око 93 посто становника са територије Пирота је под ингеренцијом ЈП "Водовод и канализација“. Локална самоуправа настоји да у скорије време водоснабевање у потпуности буде под руководством пиротског Водовода. Директор ЈП “Водовод и канализација“, Зоран Николић, каже да је Стањичење двадесетдруго село са територије Града које је потписало овакав уговор.

Према његовим речима постоје нова интересовања и „Водовод“ је спреман да изађе у сусрет и преузме управљање сеоским водоводима. Решили смо проблем у Понору, проблем је такође дугорочан у Јалботини где је неопходно дугорочније улагање.Председник Месне заједнице Станичење Слободан Манић, каже да је сарадња са „Водоводом“ и до сада била добра и очекује да ће тако бити и надаље на обострано задовољство. Село није мало, има око 400 пунолетних становника и повећану стопу наталитета. Недостају неки инфраструктурни објекти који ће унапредити живот младих у селу, каже Манић. 

Извор: Плусонлине

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine