Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Крушевцу је, у четвртак, 26.марта, одржана друга Конвенција ЦЕДЕФ-а која је окупила око 300 учесника (представника) из 57 локалних самоуправа. Реч је о Конвенцији коју организује Централно европски форум за развој, ЦЕДЕФ под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС, Министарства рударства и енергетике РС, Одбора за заштиту животне средине Народне скупштине РС, Агенције за заштиту животне средине РС и Привредне коморе Војводине, а у оквиру ЦЕДЕФ годишњег Програма за градове и општине Србије – Лидери одрживог развоја 2015.


Циљ овог програма је да подстиче капацитете општина и градова Србије који ће одговорним и одлучним вођством, али и применом напредних технологија постати конкурентни и одрживи градови.
Конвенцији су присуствовали и представници Општине Пирот, Бобан Николић, члан Општинског већа задужен за област ванпривреде и из Одељења за урбанизам машински инжењер Бојан Ивковић и економиста Бојан Пешић.
Према Николићевим речима, они су презентовали велики број пројеката које планирају да ураде и упознали их са многобројним плановима.
- Ми смо презентовали оно што планирамо да радимо у области јавно – приватног партнерства са заменом котлова на лож уље, обавестили смо присутне шта су наши планови око енергетске ефикасности – у смислу замене столатије, уређење фасаде школа и већих објеката јавне намене и слично, рекао је Николић.
Учесници Конвенције анализирали су у којим локалним саоуправама би било интересантно да се ради, где су проблеми и шта могу да понуде у смислу нових технологија, казао је Николић и додао да су ту били представници министарства, представници фирми које испоручују опрему, менаџери банака за локалне самоуправе и јавна предузећа.
- Један широк круг људи који су везани за енергетку ефикасност, обновљиве изворе и модерне технологије… Низ тих партнера имамо присутне на територији општине Пирот. У принципу општина Пирот у овоме учествује, ми смо искористили овај скуп да разговарамо са многима који су нам интересантни у процесу заокруживања уговора, односно, предлога уговора за јавно – приватно партнерство, истакао је Николић.
Николић је најавио да ће многе фирме које су биле на овој Конвенцији доћи у Пирот да презентују своје програме, а према његовој предпоставцимноге фирме као што је Дирекција за изградњу, ЈП „Комуналац“ и ЈП „Водовод и канализација“ бити заинтересовани да чују шта они нуде, па да се нешто од тога угради у план капиталних инвестиција који Општина Пирот припрема.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine