Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Поводом тренутне ситуације и великих поплава које су се десиле у Пироту и околини, данас су се медијима и градјанству обратили представници Штаба за ванредне ситуације. 

Како је рекао Владан Васић, командант штаба, по незваничним информацијма, пало је 80 литара кише по метру квадратном у претходна два дана, а сличне падавине и проблеме које су изазвале, не памте се од 2007.године. Сва јавна предузеће су на терену од синоћ и покушавају да санирају штету. Поплављени су углавном подруми и дворишрта у многим домаћинствима у насељима Рогоз, Кавак, селу Барије Чифлик и Присијанском Насељу. 

Како је рекао Васић, забележено је и велико замућење воде на изворишту Крупац, али и да је црпна станица Бериловац "положила испит", па градјани Тијабаре не треба да брину, водоснабдевање у граду је у најбољем реду.

Животи људи нису угрожени, а материјална штета ће бити приметна. Милош Цолић, заменик градоначелника рекао је да су сви расположиви ресурси на терену од раних јутарњих сати  и да су интервенције већ извршене у делу села Барије Чифлик, на путу за Расницу, Пољској Ржани, а да су у насељу Рогоз интревенцији и даље у току. Сретен Савов, члан Штаба за ванредне ситуације рекао је да су ноћас, полсе поноћи, први пут интервенисали у Рогозу. Проблеми су се данас јавили и у селима Блато, Бериловац и Извор.

Извор: ПлусОнлине

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine