Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У оквиру конкуса општине Пирот за финасирање програма стручне праксе, Локални савет за запошљавање упутио је предлог председнику Општине да се по овом позиву одобри финансирање рад 18 волонтера приправника, каже у изјави за Плус радио и Портал Плус онлине Ненад Петровић, из Канцеларије за локални економски развој.
- С обзиром да се ради о лицима са завршеним основним академским, основним струковним, мастер, мастер специјалистичким, специјалистичким академским и специјалистичким студијама они ће бити ангажовани на период од 12 месеци, уз месечну накнаду у износу од 20.000 динара и плаћено здравствено осигурање. Такодје једна од предности је да ће сви они по истеку овог периода имати прилику да полажу приправнички испит.

Због великог интересовања младих људи локална самоуправа издвојила је додатна 2,4 милиона динара тако да ће број волонтера уместо 10, бити 18. Укупно је за ове намене издвојено нешто више од 5 милиона динара, каже Петровић.
Поред овог конкурса који је завршен, у току је конкурс за доделу субвенција за запошљавање лица из категорије теже запошљивих. Овде је предвидјено запошљавање 8 лица, а послодавцима следују субвенције у износу од 150.000 динара. Такодје је актуелан и конкурс за доделу субвенција за самозапошљавање, где је у плану додела 15 грантова у износу од 160.000 динара, укупно 2,4 милиона. У сботу ће бити објављен и конкурс за спроводјење јавних радова на локалном нивоу који ће бити отворен месец дана и где је предвидјено 3,6 милиона динара.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine