Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У просторијама бившег Услужног цента градске управе, данас је свечано отворено Јединствено управно место (ЈУМ). 

Пресецању врпце и званичном пуштању у рад објекта, поред Владана Васића, градоначелника Пирота, присуствовала је и Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић.

Јединствено управно место омогућава да на модеран и брз начин сви грађани додју до жељених докумената, без напуштања управног места, на 19 шалтера на којима ће моћи да добију потврде и уверање из различитих жељених области. 

Шалтери су распоређени ПТТ испостави, градској писарници, локалној пореској администрацији, матичној служби, грађевинарству и урбанизму, стамбено испекцијским пословима и пословима друштвене бриге о деци. 

Постоје и три одвојена офиса за бирачки списак, образовање и службу за месне заједнице. Такође, постоји и електронски пулт на којем ће грађани моћи да изаберу услугу која им је потреба и добију број шалтера који је задужен за решавање траженог проблема.

Како је рекла Министрака Обрадовић, Држава је финансирала уређење и отварање ЈУМ-а са 5,2 милиона динара како би се отклониле све отежавајуће околности које су до сада мучиле грађане приликом решавања администратиивних проблема. Додала је да ће добро позната фраза "фали Вам још један папир", сада отићи у историју, јер ће се све завршавати на једном месту. 

Владан Васић, приликом обраћања новинарима, захвалио се министарки Обрадовић на посети и додао да је циљ отварање ЈУМ-а ефикасније и модерније функционисање Локалне самоуправе. Пирот је 12. Локална самоуправа која је у овој години добила Јединствено управно место. 

Након обиласка ЈУМ-а, Васић и Министрака Обрадовић, састали су се у малој сали Скупштине града где су разговарали о будућој сарадњи Министарства и Града Пирота. 

 

Извор: ПлусОнлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine