Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Васић: Између милион и милион и по динара Град ће дати у хуманитарне сврхе јер прославе Дана града и Нове године неће бити.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић изјавио је Пиротским вестима да ће Град Пирот, с обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, новац намењен свечаном обележавању Дана града и прослави Нове године на тргу, преусмерити у хуманитарне сврхе. Васић је позвао грађане Пирота да на званичном порталу Града, на следећем ЛИНКУ, пошаљу поруку и дају предлог коме би помоћ у овом тренутку највише значила.

-Мислим да је прослава Нове године, као и свечано обележавање Дана града увек било добродошло и одлично посећено. Међутим, с обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, ми ћемо ове године одустати од прославе Дана града и дочека Нове године на тргу па ћемо средства преусмерити у хуманитарне сврхе. Позивам људе да нам предложе како би та средстева употребили на најбољи могући начин. Дао сам налог Одељењу за дечју заштиту да нам да списак породица и деце којој је потребна помоћ. Мислим да ћемо ове године између милион и милион и по динара издвојити за те намене-казао је градоначелник Васић Пиротским вестима.

Град током читаве године помаже најугроженије. Ове године преко 62 милиона динара за те намене.

Како каже Васић, Град Пирот током читаве године издваја озбиљна средства за најугроженије.

-Само ћу кратко рећи да преко Локалног плана акције за децу издвајамо за јавне конкурсе, вантелесну оплодњу, лечење деце до 18 година за интервенције које нису у систему здравствене заштите, помоћ деци без родитељског старања, ђацима првацима који примају дечји додатак, за родитељски додатак за прво дете, новчану помоћ за незапослене мајке, новчану помоћ за треће дете, бесплатни уџбеници и ужине за треће дете и оне који примају социјалну помоћ, новчана помоћ за новорођено дете чији родитељи живе на селу, за студентске и спортске стипендије, подстицаје најбољим ученицима, финансирање превоза ученика у основним и средњим школама и још много тога-каже Васић.

Извор: Пиротске вести

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine