Сертификована општина са повољним пословним окружењем

27. новембра одржан је састанак Штаба за ванредне ситуације у Пироту, у ужем саставу, са представницима медицинске струке, а поводом анализе стања на нивоу града везано за епидемију вируса ЦОВИД 19. Ситуација у Пироту се и даље процењује као неповољна.

Општи је закључак да је вирус веома активан у популацији и свуда око нас.

На основу детаљне анализе медицинске струке, представника Завода за јавно здравље, Дома здравља и Опште болнице Пирот, процена је да у овом тренутку нема елемената за увођење ванредне ситиације на нивоу града, али се и даље континуирано прати општа ситуација у граду, здравственим установама и радним колективима.

Препорука Завода за јавно здравље која се односила на увођење ванредне ситуације, имала је за циљ да се покрене иницијатива за доношење одлуке о преласку пиротских школа на онлине наставу, али је републички штаб такву одлуку донео, која ће важити на нивоу целе земље.

Приметан је и даљи раст, како оболелих, тако и регистрованих позитивних пацијената, и самих пријема у ковид амбуланти Дома здравља, па се сходно томе апелује на грађане да строго поштују све прописане мере.

И у наредном периоду константно ће се вршити инспекцијска контрола поштовања прописаних мера за ширење вируса, донетих од стране републичког кризног штаба, и санкционисати свако непоштовање у складу са недавно донешеним Законом.

На данашњој седници Штаба одобрена су новчана средства Општој болници Пирот за куповину уређаја и пропратних елемената за терапију кисеоником, Дому здравља за опремање и наткривање спољашњег простора ковид амбуланте у Тијабари, и Заводу за јавно здравље за појачане активности у раду.

Одлука Штаба за ванредне ситуације од 5. новембра, која је орочена до 1. децембра, продужава се до 15. децембра. Поменутом одлуком прописано је да се заказана венчања обављају само у Свечаној сали Градске управе, да се обустављају такмичења у организацији Савеза за школски спорт, као и активности плесних и фолклорних ансамбала.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ПИРОТА

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine