Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У сали Скупштине града данас је одржана презентација Идејног пројекта хотела на Планинарском дому (бивши Хотел "Стара"), као и Идејног пројекта фарме Ева (бивша фарма "Беле воде"). Презентација је одржана са циљем да се представи нови пословни карактер ових пројеката, планови за будућност и усаглашавање бизнис планова хотела и фарме, као заједнички интерес.

По завршетку презентације градоначелник Владан Васић рекао је да се ради о два изузетно важна стратешка пројекта за наш град, изградња хотела где је садашњи хотел на Планинарском дому “Стара” и обнова и развој бивше фарме “Беле воде”. Према његовим речима, као Град су спремни да их подрже колико је то у њиховој моћи да пројекат успе.

Испред породице Велимировић - власника фирме "Евин аманет", на данашњој конференцији за медије обратила се Марија Велимировић, која је истакла да храбро настављају са својом инвестицијом са циљем оживљавања сточарства и целог краја, што је и њихова пословно - породична визија. Она је додала да живот у планинским крајевима има само предности и да тренутно имају преко 700 оваца, а биће их још у наредном периоду.

Више о пројекту и пословима који ће уследити рекао је овом приликом главни и одговорни пројектант Андреј Митровић. Како је рекао, на месту садашњег Хотела “Стара” биће изграђен нови хотел капацитета 142 лежаја, а поседоваће велнес и спа центар, терасу у предњем делу, физиотерапеутски центар, конгресну салу и спортске терене. Дизајн је инспирисан мотивима карактеристичним за Пирот, а категорија хотела четири звездице.

Мохамед Мохсин додао је да је ово прелеп почетак сарадње хотела и фарме. Радови ће почети на пролеће, а изградња хотела подрзумева четири фазе, рекао је Мохсин.

Подсећамо, Никола Миротић је купио Хотел "СтарА", спортске терене и земљиште где се налази скијалиште. Никола Миротић је у ексклузивном раговору прошле године, за Портал Пирот Плус онлајн, рекао да је одушевљен Старом планином, да сваког лета са својим пријатељем и тренером, некадашњим играчем београдског Партизана, Јадранком Вујачићем, и НБА играчем, борави у селу Славиња.

После француског Мишлена, Миротић је друго најпознатије име у свету бизниса и спорта који ће инвестирати у наш град.

Детаљније о пројекту:

На Старој планини, на месту малог хотела „СтарА“ који је као планинарски дом саграђен 80-их година, а затим 90-их за потребе компаније „Тигар“ а.д. Пирот дограђен и претворен у мали хотел, фирма „Славниња 3 плус“ доо, власника породичног пара Нине и Николе Миротића, градиће хотел категорије 4*, капацитета 66 соба и 5 апартмана. Објекат хотела који је планиран у 4 фазе, прати прилазни пут, прилагођавајући се променама висине. Сегментисан је на мање целине како би био човекомернији и више подсећао на групацију мањих објеката. Ови сегменти инспирацију црпе из шара на пиротским ћилимима, који су изведени из Српске народне традиције, и који су 2012. год. уврштени на Унескову листу нематеријалних културних добара Републике Србије. Хотел садржи, гаражу за 35 мјеста, ресторан капацитета 120 места са пространом терасом, салу за састанке, Спа центар са затвореним базеном и друге садржаје.

У непосредној близини, на месту постојећег отвореног кошаркашког терена у шуми на ком је тренирала југословенска репрезентација када је 1990. год. освојила Светско првенство у кошарци, градиће се спортска дворана и отворени терен. Дворана садржи теретану површине 200м2 са погледом на терен, трибине капацитета 168 места, свлачионице, тоалете и друге помоћне просторије. Слично као на хотелу, на фасади се образују шестоугаони сегменти, који су застакљени, али и додатно обрађени дрвеним летвицама ради засенчења и спречавања директног упада светлости на терен. Уз дворану планиран је отворени кошаркашки терен коме се приступа кроз дворану, који такође обједињује трибине са 168 мјеста. Испред дворане планиран је плато за паркирање капацитета 30 возила.

Сагледавајући тренутно стање, подручје Старе планине и Пирота, које има велики потенцијал, неправедно је запостављено. Приликом израде идејног решења хотелског комплекса, један од најважнијих циљева је био да хотел ради током целе године. Управо из тог разлога мноштво додатних садржаја попут физиотерапеутског центра за дијагностику и рехабилитацију спортских повреда, амбуланте, ски и трим стаза, отворене и затворене теретане, уз пратеће садржаје за релаксацију, без сумње ће привући велико интересовање током зимске и љетње сезоне.

Спортски кампови за децу, припреме професионалних спортских екипа, одржавање теам буилдинг-а, атрактивни туристички викенд пакети, семинари, конференције – све то у врхунским условима, комфору и богатом природном амбијенту учиниће овај хотел јединственим местом и допринети развоју и позиционирању овог краја на регионалној туристичкој мапи.

Извор: ПлусОнлине

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine